Kedves Érdeklődő!

A Magyar Pünkösdi Egyház Szeretetotthona jelenleg három helyszínen gondoz időseket. Kadarkút, Vóta-kastély (55 férőhely) Kadarkút-Vótapuszta, Bethesda-részleg (12 férőhely) és Kaposvár, Ruhagyár Lakópark–részleg (99 férőhely).

A Szeretetotthon az  ország egész területéről fogad jelentkezőket.

Az Otthonba kérelem beküldésével lehet jelentkezni, mely letölthető a Jelentkezés oldalról, de kérésre szívesen postázzák is. Ezt követően-előzetes időpont egyeztetés után- lakóhelyén meglátogatják az érdeklődőt, megismerkedés, előgondozás céljából; elvégzik a gondozási szükséglet vizsgálatot. A hatályos jogszabály szerint idősotthoni ellátásra a napi négy órát meghaladó gondozási szükséglettel rendelkező személy vehető fel. Az Otthonba pszichiátriai-, illetve szenvedélybetegeket nem fogadnak. Az igénybevételi eljárás megindításához, fontos a hiánytalanul kitöltött és aláírt kérelmet beküldeni.

A Szeretetotthon fenntartója egyszeri hozzájárulási összeget határozott meg.  Az intézményi térítési díj részlegenként eltér (teljes ellátás, naponta háromszori étkezés, illetve szükség szerint diéta, mosodai szolgáltatás, alapgyógyszerek).

Ápoló-gondozó személyzet 24 órás szolgálatban dolgozik, háziorvos hetente egy alkalommal, illetve szükség szerint vizitel, pszichiáter szakorvos 2-3 havonta látogatja az ellátottakat.

Rendszeres szabadidős tevékenységek keretében kézműves foglalkozások, ismeretterjesztő előadások, felolvasások, kirándulások, filmvetítések, születésnapi teadélutánok, szervezett séták, és egyéb közös programok tarkítják a mindennapokat. A Szeretetotthon fontosnak tartja a keresztény értékrend fenntartását, így az idősek számára biztosított a keresztény hitélet gyakorlás (istentisztelet, bibliatanulmányozás, lelkigondozói beszélgetés formájában).

Kadarkút, Vóta-Kastély

A 2012 februári tűzeset óta a Vóta-Kastély épület nagyszabású felújításon és rekonstrukción esett át. 2016 eleje óta 55 férőhelyre bővülve folytathatta korábban megkezdett munkáját. A kastély lakói élvezhetik a 8 hektárnyi park által biztosított békét és nyugalmat a Zselic szívében.

Elhelyezés: Saját fürdőszobával ellátott, egy-kettő-három és négyágyas lakószobákban.

Napi térítési díj: 5 500 Ft.

Bethesda-részleg (Vótapuszta 22.)

A Magyar Pünkösdi Egyház Szeretetotthona Bethesda-részlege demenciában szenvedő idősek számára került kialakításra 2006-ban. 12 fő időskorú gondozása zajlik a Vóta-kastély épületétől 300 méterre lévő telephelyen. Családias környezetben, 2-3 ágyas szobákban tudnak férőhelyet biztosítani az arra rászorulóknak. Az épületet tágas, levegőzésre, sétára alkalmas udvar veszi körül.

Elhelyezés: Saját fürdőszobával ellátott, egy-illetve kétágyas lakószobákban.

Napi térítési díj: 5 500 Ft.

Kaposvári részleg (Ruhagyár Lakópark -Tallián Gy. utca 5/A)

A Magyar Pünkösdi Egyház Szeretetotthona kaposvári részlege a volt Ruhagyár területén 2020 novemberétől gondozza időseit. 2022 októberére a férőhelyek száma 99 főre növekedett. A későbbiekben egy 20 fős demens részleg kialakítása is szerepel a tervek között.

Ezen a részlegen az egyszeri hozzájárulás összege a szobák alapterületétől függ.

Elhelyezés: Saját fürdőszobával ellátott, egy-illetve kétágyas lakószobákban. Egyes szobákhoz erkély vagy terasz is tartozik.

Napi térítési díj: 7 500 Ft.

Lehetőséget biztosítunk személyes bejárásra előre egyeztetett időpontban. Bármilyen kérdés merül fel, állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségek egyikén:

MPE Szeretetotthona 7530 Kadarkút, Vóta-kastély

  • Tel. 82-581-014; 70-330-7819
  • E-mail: szeretetotthon@punkosdi.hu

MPE Szeretetotthona – 7400 Kaposvár, Tallián Gy. u. 5/A

  • Tel. 82-812-712; 30-593-1424
  • E-mail: szeretetotthonkaposvar@punkosdi.hu