A Magyar Pünkösdi Egyház 1984 nyarán vásárolta meg Somogy megyében a Zselicség szívében, Kadarkút kisvárostól pár kilométerre lévő, nyolc hektáros park területén álló, 1912-ben épült kastély épületet. 1985-ben a Pünkösdi Egyház összefogásával kezdődött meg a felújítás, helyreállítás. Az intézmény 1987. október 31-én kezdte meg hivatalos működését. 2020 őszétől a kaposvári Ruhagyár épületében tovább folytatta férőhelyeinek bővítését, így mostanra 3 telephelyen folyik az időskorúak gondozása:

   Kadarkút, Vóta-kastély

    Bethesda-részleg (Vótapuszta 22.)

 

Kaposvári részleg (Ruhagyár Lakópark – Kaposvár Tallián Gy. u. 5/A)

 

 

A Szeretetotthon célja, hogy biztonságos és családias környezetet biztosítson lakói számára. A minőségi szociális szolgáltatások mellett tágas, jól felszerelt lakószobák érhetőek el a teljesen akadálymentesített intézményekben.

A Szeretetotthon a lakhatáson felül, legalább napi háromszori étkezést biztosít. Szükség szerint lakóit ruházattal és textíliával látja el. Egészségügyi ellátást, lelki gondozást, szabadidős programokat szervez.

Az Otthonban jelenleg diabetikus, zsír-fűszerszegény, só-és fehérjeszegény étkezésre van lehetőség a normál étrend mellett. Az állandó ápoló-gondozó szolgálat és a rendszeres orvosi ellenőrzés a lakók egészségi állapotának figyelemmel kísérését teszi lehetővé. A háziorvoson kívül pszichiáter szakorvos tart rendszeresen vizitet. A gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzése az intézmény szervezésében zajlik.

Rendszeres szabadidős tevékenységek keretében, kézműves foglalkozások, kirándulások, ismeretterjesztő előadások, felolvasások, születésnapi teadélutánok, és egyéb közös rendezvények tarkítják a mindennapokat.

Az intézmény egyházi fenntartású, ezért nagy hangsúlyt fektet a hitélet gyakorlására, személyes beszélgetésekre. Heti két alkalommal közös istentisztelet tartanak,  illetve a lakók közös bibliatanulmányozáson vehetnek részt.

Az idősek otthona az ország egész területéről fogad jelentkezőket, négy órás gondozási szükséglet feltételével, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Az ellátás igénybevétele önkéntes, tehát az elhelyezés az ellátást igénylő, illetve annak törvényes képviselője kérelmére történik. A kérelmet az erre használatos formanyomtatványon, az intézmény vezetőjéhez kell benyújtani. A formanyomtatvány bármelyik önkormányzatnál beszerezhető illetve a Jelentkezés menüpontban letölthető. Az intézményi elhelyezést minden esetben megelőzi az előgondozás. Ekkor az Otthon munkatársai lakó-, illetve tartózkodási helyén meglátogatják az ellátást igénylőt. Tájékozódnak életkörülményeiről, szociális helyzetéről, egészségügyi állapotáról, gondozási szükségletéről, valamint tájékoztatást nyújtanak az intézmény életéről, válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Intézményi térítési díj Kadarkúton a székhelyintézményben és a Bethesda-részlegben: napi 4 500Ft.

A kaposvári intézményben pedig 6000 Ft/nap.

Bízunk benne, hogy ezen tájékoztatót olvasva, sikerült bepillantást nyernie a Szeretetotthon mindennapjaiba. Észrevételeivel, kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!