A Magyar Pünkösdi Egyház 1984 nyarán vásárolta meg Somogy megyében a Zselicség szívében, Kadarkút kisvárostól pár kilométerre lévő, nyolc hektáros park területén álló, 1912-ben épült kastély épületet. 1985-ben a Pünkösdi Egyház összefogásával kezdődött meg a felújítás, helyreállítás. Az intézmény 1987. október 31-én kezdte meg hivatalos működését. 2020 őszétől a kaposvári Ruhagyár épületében tovább folytatta férőhelyeinek bővítését, így mostanra 3 telephelyen folyik az időskorúak gondozása:

   Kadarkút, Vóta-kastély

    Bethesda-részleg (Vótapuszta 22.)

 

Kaposvári részleg (Ruhagyár Lakópark – Kaposvár Tallián Gy. u. 5/A)

 

 

A Szeretetotthon célja, hogy biztonságos és családias környezetet biztosítson lakói számára. A minőségi szociális szolgáltatások mellett tágas, jól felszerelt lakószobák érhetőek el a teljesen akadálymentesített intézményekben.

A Szeretetotthon a lakhatáson felül, legalább napi háromszori étkezést biztosít. Szükség szerint lakóit ruházattal és textíliával látja el. Egészségügyi ellátást, lelki gondozást, szabadidős programokat szervez.

Az Otthonban jelenleg diabetikus, zsír-fűszerszegény, só-és fehérjeszegény étkezésre van lehetőség a normál étrend mellett. Az állandó ápoló-gondozó szolgálat és a rendszeres orvosi ellenőrzés a lakók egészségi állapotának figyelemmel kísérését teszi lehetővé. A háziorvoson kívül pszichiáter szakorvos tart rendszeresen vizitet. A gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzése az intézmény szervezésében zajlik.

Rendszeres szabadidős tevékenységek keretében, kézműves foglalkozások, kirándulások, ismeretterjesztő előadások, felolvasások, születésnapi teadélutánok, és egyéb közös rendezvények tarkítják a mindennapokat.

Az intézmény egyházi fenntartású, ezért nagy hangsúlyt fektet a hitélet gyakorlására, személyes beszélgetésekre. Heti két alkalommal közös istentisztelet tartanak,  illetve a lakók közös bibliatanulmányozáson vehetnek részt.

Az idősek otthona az ország egész területéről fogad jelentkezőket a gondozási szükséglet
megléte esetén, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Az Otthon szenvedély- és pszichiátriai betegeket nem fogad. Az ellátás igénybevétele önkéntes, tehát az elhelyezés az ellátást igénylő, illetve annak törvényes képviselője kérelmére történik. A kérelmet az erre használatos formanyomtatványon, az intézmény vezetőjéhez kell benyújtani. A formanyomtatvány a Jelentkezés menüpontban letölthető. Az intézményi elhelyezést minden esetben megelőzi az előgondozás. Ekkor az Otthon munkatársai lakó-, illetve tartózkodási helyén meglátogatják az ellátást igénylőt. Tájékozódnak életkörülményeiről, szociális helyzetéről, egészségügyi állapotáról, gondozási szükségletéről, valamint tájékoztatást nyújtanak az intézmény életéről, válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Intézményi térítési díj Kadarkúton a székhelyintézményben és a Bethesda-részlegben: napi 5 500 Ft.

A kaposvári intézményben pedig 7 500 Ft/nap.

Bízunk benne, hogy ezen tájékoztatót olvasva, sikerült bepillantást nyernie a Szeretetotthon mindennapjaiba. Észrevételeivel, kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!