2021. 04. 30.

Tisztelt Hozzátartozók!                                          

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 25710-1/2021EÜIG számú határozata alapján visszavonásra kerültek a szociális korlátozó intézkedések.

Ennek alapján a védettségi igazolvánnyal rendelkező ellátottak számára biztosítani kell az intézmény elhagyásának lehetőségét.

Amennyiben az intézmény lakója nem felel meg a fenti feltételnek, -nincs védettségi igazolványa- 72 óra időtartamot meghaladó távollét után egy SARS-CoV-2 antigén gyorsteszt negatív eredménye alapján térhet vissza az Otthonba.

A látogatás lehetősége védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek számára biztosítható.

Ellátottjaink és munkatársaink egészségének védelme érdekében kérjük az alábbi szabályok betartását:

A látogatásokat -az eddigi gyakorlatnak megfelelően – szíveskedjenek előzetesen bejelenteni.

Az intézménybe való belépéskor szíveskedjenek a védettségi igazolványukat bemutatni munkatársunknak, a kihelyezett kézfertőtlenítőt használni, és arcmaszkot viselni.

KADARKÚT: lehetőség szerint kapcsolattartás helye a szabadban. (kastélypark, udvar, fedett terasz) Rossz idő esetén a látogatásra kijelölt helyiségekben.

                                                Látogatási idő: 9:00-11:30                                                                        13:00-16:00

Időpont egyeztetés munkanapokon 8:00-15:30 az alábbi telefonszámokon lehetséges:

                                                          Kastély épület    82-581-014                                                                                                                              70-330-7819

Munkaidő után, illetve hétvégén:      70-330-7849 – Kastély épület-nővér szoba                                                                           70-339- 8138 – Bethesda-részleg

Kérjük, hogy a fentjáró lakóinkat ne látogassák a lakószobáikban. Egy ellátottnál, egyidőben két látogató tartózkodhat, maximum 1 órán keresztül.

Ágyban fekvő lakóink egyszerre 1 főt  fogadhatnak szobájukban.

KAPOSVÁR Tallián Gyula. u. 5/A

A személyes találkozások az egy személyes szobák miatt a hozzátartozójuk szobájában, illetve a közösségi helyiségekben történhetnek.

Látogatási idő: 9:00-11:30

13:00-16:30

Időpont egyeztetés az alábbi telefonszámokon lehetséges:

 82-812-712 

30/ 935-06 71

Csomagot hozhatnak, azt átadhatják hozzátartozójuk részére.

Megértésüket, türelmüket kérve, várjuk Önöket a Szeretetotthonban.

Kadarkút, 2021.04.30.                                                           Óvári Róbert                                                                                                                         intézményvezető

 

2020. 09. 04.

Tisztelt Hozzátartozók!

A Covid vírussal kapcsolatos központi tájékoztatás szerint az igazoltan fertőzöttek száma országosan jelentősen megemelkedett. Az MPE Szeretetotthona ellátottjainak védelme érdekében a jövő héten várhatóan rendkívüli intézkedések bevezetésére kerül sor.

Ennek keretében az Intézményben látogatási és kijárási tilalmat fogunk bevezetni.

Addig is látogatásuk során kérjük a szájmaszk használatát, kézfertőtlenítést. Fent járó ellátottjainkkal az udvaron, rossz idő esetén a földszinti aulában találkozhatnak, a betegszobákban fekvő ellátottakat csak egyesével látogathatják.

A látogatásaikról kérjük előzetesen értesíteni az ápoló személyzetet a torlódás elkerülése érdekében.

A látogatási tilalom elrendeléséről értesítést küldünk a hozzátartozók számára.

Kérjük az intézkedések szükségességének megértését.

 

 2020. 07. 08.

Tájékoztatjuk az intézményünkben lakók valamennyi hozzátartozóját, rokonát, ismerősét, barátját, valamint leendő lakóinkat, hozzátartozókat a veszélyhelyzet megszűnése óta történt változásokról.

Intézményünkben a karantén megszűnését követően lakóinkkal történő személyes kapcsolattartás lehetővé vált.  Látogatás előtt kérjük, hogy intézményünk vezető ápolójával -lehetőség szerint- szíveskedjenek egyeztetni szándékukról.

Kérjük, hogy a látogatás alkalmával használják a földszinten lévő kézfertőtlenítőt, valamint szájmaszkot viseljenek.

Amennyiben Intézményünk lakója időlegesen elhagyja a Szeretetotthont, visszatéréskor tesztet végeztetni, elkülöníteni nem szükséges. A fentiek alkalmazása csak abban az esetben szükséges, ha a lakó COVID-19 gyanús tüneteket mutat.

Egészségügyi intézményben történő 48 órás, illetve azon túli ápolás esetén az Intézménybe történő bocsájtás feltétele egy oro/nasopharyngealis törletminta vizsgálat negatív eredménye. Amennyiben nem áll rendelkezésre negatív eredményű PCR vizsgálat, akkor a visszaviteltől számított két hétig járványügyi megfigyelés alá kell helyezni ellátottunkat.

Ennél rövidebb ideig tartó kórházi tartózkodás, illetve járóbeteg szakrendelés esetén a laboratóriumi vizsgálat nem szükséges.

Új ellátott saját otthonából történő beköltözésekor, akkor kerülhet felvételre, ha rendelkezésre áll egy 4 napnál nem régebbi negatív teszt.

A fentiek betartása a Szereteotthonunkban élő ellátottak, az ott dolgozók egészségét, a járvány kialakulásának hatékony elkerülését szolgálja, kérjük ezt szem előtt tartani.

 

2020. 03. 20.

Tájékoztatjuk az intézményünkben lakók valamennyi hozzátartozóját, rokonát, ismerősét, barátját, hogy a jelen helyzetet alaposan átgondolva önkéntes karantén alá vontuk a Szeretetotthont, mind a Vóta-kastélyt, mind a Bethesda épületet. Megfontolt döntést hoztunk munkatársaink részéről is a lakóink életvédelme érdekében. Vannak akik a falakon/kerítésen belül végzik a munkájukat (17-en) és vannak, akik külső kapcsolattartói feladatot látnak el, illetve a karantén megszűnése után lépnek majd aktív szolgálatba (15-en).

Minden szakterület megfelelő létszámmal van jelen és végzi a feladatát. Dolgozói szállás a kastély tetőterében lévő vendégszobákban biztosított. A karantén természetesen érzékenyen érinti az itt lakó idős embereket, de egyben meg is nyugtatja őket a jelenlétünk. Kicsit szorosabb életközösségben fogjuk átvészelni ezt a nem tudjuk milyen hosszú időszakot. Felajánlásunk, önkéntes, szeretetből és kötelességtudatból fakad. Úgy gondoljuk, azt tesszük, ami a kötelességünk. A kapcsolattartás továbbra is hatékonyan működik telefonon. Ezen a megosztó felületen fogunk több képet közölni a mindennapjainkról, hogy mindenki érzékelhesse a szeretetet, nyugalmat, békességet…egészséget.

Kívánjuk hogy Önöket is Isten óvja ebben a helyzetben és mihamarabb újból lehessen a szorosabb kapcsolattartás. Köszönjük azoknak, akik
termékekkel támogatnak, és azoknak, akik imádságban hordoznak bennünket.